Meest gestelde vragen

Springkussenverhuur Sportief Besteed Groep is dé aanbieder op het gebied van sport- en spelmateriaal, evenementenmateriaal en springkussens. Scholen, (sport)verenigingen, kinderdagverblijven, wijk- en buurtverenigingen maar ook andere organisaties met sport- en spelevenementen en particulieren kunnen hier gebruik van maken. 

Hieronder vind je vraag-en-antwoord op de meest gestelde vragen.

Hoe veilig zijn de lucht- en springkussens?

Wij van Sportief Besteed Groep verhuur hebben, als verhuurder, de verplichting om de attracties gekeurd te verhuren. Dit betekent voor lucht – en springkussens, stormbanen en spelkussens een geldig certificaat met een jaarlijkse inspectie. Daarnaast worden attracties met een motor om de twee jaar gekeurd door een onafhankelijke AKI. Deze attracties hebben een verplicht RAS nummer. Een RAS nummer is een Register Attractie toestellen en Speeltoestellen. Gemeenten kunnen via RAS controleren of een attractie is goedgekeurd. Luchtkussens en springkussens zijn opgeblazen luchtobjecten. Deze lucht – en springkussens hebben een geldig certificaat en een gebruikershandleiding. Deze krijgt u mee van ons als u deze huurt. Wij, vanuit lucht- en springkussens verhuur Sportief Besteed Groep, staan voor de veiligheid.

Zijn de lucht- en springkussens gecertificeerd?

Ja, onze lucht – en springkussens zijn allemaal gecertificeerd.

Op welke ondergrond moet een lucht- en springkussens staan?

Het liefst plaatsen wij een lucht- en springkussen op gras. Is er geen grasveld in de buurt dan kijken wij naar de beste optie, zoals bijvoorbeeld een groot zeil op de grond leggen.

Hoe worden de lucht- en springkussens vastgemaakt?

Wij verankeren onze lucht- en springkussens altijd met blokken van 25kg of aan vaste objecten in de omgeving zoals een hekwerk.

Is toezicht bij de lucht- en springkussens noodzakelijk?

Wij raden aan om per lucht- en springkussen iemand ouder dan 18 jaar toezicht te laten houden. 

Hoe betreed je het lucht- en springkussen?

Alle lucht- en springkussens betreed je zonder schoenen. Dit in verband met veiligheid van kinderen die elkaar pijn kunnen doen tijdens het spelen.

Hoe huur ik een lucht- en springkussens?

Op onze website kunt u een lucht- en springkussen naar keuze aanklikken en huren. Of stuur een e-mail naar springkussenverhuur@sportiefbesteedgroep.nl  met de vraag over een vrijblijvende offerte om een lucht- en springkussens naar keuze te huren.

Kan een offerte geannuleerd of aangepast worden?

Ja, laat dit dan wel 48 uur van tevoren weten via de mail of telefoon, anders kan het voor komen dat uw aanvraag al verwerkt is in ons systeem. Daarnaast denken wij graag met u mee over de mogelijkheden, samenwerkingen en opties.

Kunnen de lucht- en springkussens bezorgd worden?

Ja, er komen dan bezorgkosten bij. Deze kosten worden berekend naar afstand en zijn dus variabel. Komen wij een lucht- en springkussen bezorgen dan is het mogelijk dat wij het ook opbouwen. Dit kost 50 euro exclusief btw. Het is ook mogelijk om een lucht- en springkussen bij ons op te komen halen. De meeste lucht- en springkussens passen in de auto, maar let op huurt u een groot lucht- en springkussen dan is het aan te raden een bus of aanhanger mee te nemen. Daarnaast is het eventueel mogelijk om er begeleiding bij te boeken (beweegcoach) voor 62,50 euro per uur.

Kunnen de luchtkussens bezorgd worden?

Ja, er komen dan bezorgkosten bij. Het is ook mogelijk om het bij ons op te komen halen.

Let op: met grote luchtkussens is het aan te raden een bus mee te brengen. Op en afbouw kost 50 euro excl btw.

Daarnaast ook eventueel mogelijk om begeleiding bij te boeken (beweegcoach) 62,50 euro per uur.

Hoeveel stroom heeft een lucht- en springkussens nodig?

Dit hangt af van het formaat van het luchtkussen en het aantal blowers die eraan gekoppeld moet worden. Het kan zijn dat 220 / 230 volt voldoende is (stopcontact met verlengsnoer vanuit huis), met een maximum van 2 blowers op 1 groep. Het is ook mogelijk om een aggregaat bij ons te huren. Let op: per luchtkussen graag een apart stroompunt, anders schieten de blowers eruit, maximaal 2 blowers per groep / stroompunt.